Bun venit !

decupat (1)

Sunt Ciprian Scutariu, fondatorul acestei comunităti de oameni liberi si de leaderi in actiune.

M-am nascut in 1975, in Piatra Neamt. Locuiesc si in prezent in acest minunat oras. Inca de mic copil, tatal meu,  profesor fiind, m-a directionat sa invat cat mai bine si cat mai mult ca sa imi asigur un loc bun de munca.

      Am fost nevoit sa invatat ca sa ajung la cele mai bune scoli si ca sa ii fac mandri de mine pe parintii mei. 

       Chiar daca imi placeau munca fizica  si sportul, concentrarea mea trebuia sa fie pe scoala si pe invatat pentru ca parintii mi-au spus ca fara scoala nu poti sa ajungi nicaieri.

Dupa ce am terminat liceul la Piatra Neamt, am plecat la Facultatea de Fizica din Iasi si imediat dupa 4 ani de studii, mi-am inceput cariera in invatamant.

Am stat in invatamant doar 3 ani si 1 luna dupa care mi-am dat demisia. Atunci mi-am dat seama, pentru prima data in viata mea, ca scoala si invataul nu sunt suficiente ca sa reusestui in viata, daca ai visuri si vrei sa le atingi. Am inteles ca mai aveam nevoie de ceva, dar inca nu stiam ce. 

Imediat dupa demisia mea, am inceput cautarea sensului vietii mele. Am lucrat ca vanzator la un magazin, ca muncitor necalificat pe un santier in Germania si am facut diverse activitati care nu ma satisfaceau deloc dar care ma ajutau sa rezist fianciar de pe o zi pe alta.

Fara experienta prea mare de business, am ajuns, prin ambitia si determinarea mea, director general si apoi administrator-asociat la o firma medie de constructii din Piatra Neamt. Acesta  a fost primul moment de crestere si dezvoltare financiara din viata mea si prima mea experienta in conducerea oamenilor.

Dupa 5 ani, cei mai prosperi pe care i-am cunoscut vreodata, soarta m-a pus din nou in fata unui declin. Atunci a fost momentul cand a venit pe nepregatite criza financiara.

Asa am ajuns din nou sa simt in viata mea, pentru a doua oara, ca dezvoltarea profesionala nu este suficienta ca sa faci fata unor momente de cumpana cum a fost acel an si sa imi continui drumul catre obiectivele mele. Mai aveam nevoie de ceva dar nu stiam inca care este acel lucru.

Am pierdut aproape tot ceea ce castigasem, bani, marfa, masini, cladiri,…. La scurt timp, am inceput din nou sa caut sensul vietii mele. Am incercat din greu sa continui afacerea, s-o iau de la zero si sa mai fac si altele pe langa, dar in 2 ani am esuat lamentabil cu toate.

Pentru a treia oara, mi-am dat seama ca nu este suficient sa ai scoala, nu este suficient sa fii pregatit profesional, ca sa reusesti in viata. Mai era inca ceva de care aveam nevoie si de care nu stiam inca.

Pana intr-o zi cand, falit fiind, plin de datorii si cu moralul terfelit, a aparut in viata mea un mentor care m-a facut sa inteleg ce anume mi-a lipsit in toti acesti ani ca sa pot sa trec mai departe si sa reusesc sa-mi traiesc viata pe care mi-o doresc.

Am inteles ca acel lucru de care mai aveam nevoie ca sa reusesc sa imi traiesc visurile, era cresterea mea psihologica, a potentialului meu si a puterii mele de convingere, a impactului pe care trebuia sa il am asupra oamenilor din jurul meu.

Cand am aflat ce am de facut, mi-am desfiintat 2 asigurari de viata si cu banii luati de acolo, am inceput sa investesc in mine ca sa cresc si sa ma dezvolt mental si emotional.

***

In momentul de fata tin in toata tara traininguri si cursuri de persuasiune si leadership si sunt autor, coach&speaker certificat si practician NLP (Neuro Programare Lingvistica) – nivel Master

Sloganul meu personal:

LEAD PEOPLE TO ACTION – “Masura reusitei tale in viata consta in puterea ta de convingere”

Parerea mea despre succes:

O data cu echilibrarea emotionala si cu dezvoltarea persoanala, va creste si  impactul asupra oamenilor care determina, la randul sau, succesul.

Poti sa ai o idee, un produs sau un antidot care salveaza omenirea, dar fara putere de convingere si de impact, nu ai nimic.

Placeri personale:

 lectura, sportul (mai ales cel de contact), gradinaritul, muzica, mancarea asiatica

Valori personale: 

Nu pot sa concep viata mea fara libertate.

Imi doresc sa traiesc in prosperitate si fac totul cu iubire de oameni.

Doresc ca prin dezvoltarea si contributia mea, sa ii ajut pe oameni sa-si descopere puterea lor interioara despre care nu stiu ca deja se afla in ei si asteapta sa o prmesca din exterior.

Credinta cea mai puternica

Cred cu tarie ca oamenii sunt buni. Tot ceea ce le lipseste multora dintre ei este o directie in care sa se miste cu incredere.

 (ma mai poti gasi pe Facebook l https://www.facebook.com/leaderinactiune.ro si pe email la scutariu.ciprian@gmail.com )